انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق
برای انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق معاینه و بررسی مناسب بودن ضخامت قرنیه چشم بیمار بسیار اهمیت دارد. ما در این مقاله راجع به اهمیت این مورد، انجام عمل لیزیک، و چرایی نیاز افراد به انجام عمل مجدد لیزیک صحبت خواهیم کرد. با ما تا انتها همراه باشید.
بعضی اوقات پزشکان با انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق به بیماران داوطلب انجام عمل های لیزیک کمک می کنند.
در عمل LASIK چشم پزشک یا جراح چشم یک لایه نازک از روی بافت های اپی تلیوم و استرومای سطحی زیرین قرنیه چشم را جدا می کند این لایه جدا شده فلپ نامیده میشود. جدا کردن فلپ به طور کامل انجام نمیشود و یک قسمت کوچک دست نخورده باقی می ماند. این قسمت دست نخورده به عنوان یک لولا عمل می کند تا پس از بالا بردن فلپ و تاباندن لیزر به لایه ای زیرین آن، فلپ بتواند باز به سرجای خود باز گردد و در زمان ترمیم شدن چشم بعد از عمل یا دوران نقاهت، دوباره با لایه زیرین خود جوش بخورد. ضخامت کافی قرنیه اجازه این تصمیم را به پزشک می دهد، افرادی که ضخامت قرنیه شان مناسب نیست عمل LASIK برایشان پیشنهاد نشود. ولی افرادی که ضخامت قرنیه چشمشان مناسب برداشت فلپ است و عمل لیزیک را انجام داده اند در ارتباط با انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق شان دوباره ضخامت قرنیه شان بررسی خواهد شد.
چرا برای انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق بیمارانی که قبلا عمل لیزیک را انجام داده اند بررسی ضخامت قرنیه شان باز مورد بررسی قرار می گیرد؟
برای انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق برای افرادی که قبلا عمل لیزیک را انجام داده اند همانطور که گفته شد بررسی ضخامت قرنیه باز مورد بررسی قرار می گیرد. در جواب این سوال که چرا وقتی که قبلا ضخامت قرنیه بیمار بررسی شده بود باز نیاز به بررسی ضخامت قرنیه او دچار اهمیت است، باید به این موضوع اشاره کرد که وقتی که عمل لیزیکی روی چشم های فرد انجام می شود شکل قرنیه با توجه به اثر لیزر ها تغییر پیدا می کند و قرنیه فرد همان قرنیه قبل از انجام اولین عمل لیزیک نیست و ممکن است برای انجام عمل لیزیک مجدد قرنیه فرد مناسب نباشد ولی اگر تغییرات قرنیه چشم فرد آنقدر زیاد نباشد و ضخامت قرنیه اش مناسب عمل دوباره باشد می تواند برای انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق اقدام کند.
امکان اینکه بعضی از افراد به انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق نیاز پیدا می کنند به چه موضوعی وابسته است؟
اگر بخواهیم راجع به امکان نیاز یک فرد که یک بار عمل جراحی لیزیک را انجام داده به انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق صحبت کنیم باید به دو پارامتر مشخص در این باره اشاره کنیم. اولین پارامتر در این مورد است که موضوع بحث ما راجع به چه چهارچوب زمانی ای است. گذشت زمان می تواند در افرادی که قبل از انجام عمل دارای بیماری های انکساری چشمی دیگری بوده اند نیاز به انجام عمل دوباره را ایجاد کند ولی این که راجع به چه بازه زمانی ای صحبت می کنیم مهم است. دومین پارامتر مورد بحث در مورد از بین رفتن طبیعی دقت بینایی چشم فرد است که باعث به وجود آمدن نیاز به عمل مجدد می شود.
چند درصد از کسانی که یک بار عمل لیزیک کرده اند نیازمند انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق می شوند؟
برای جواب به این سوال که درصد افرادی که نیازمند انجام عمل مجدد لیزیک با توجه به ضخامت قرنیه برای داشتن بینایی دقیق میشوند مورد نیاز است، باید به عبارت UCVA اشاره کرد. UCVA به معنای میزان بینایی تصحیح نشده فرد وقتی که عمل لیزیک انجام می دهد است. در جواب سوال می توان گفت اگر جراح UCVA 20/25 را برای بیماران هدف قرار دهد پس از گذشت دو سال شانس نیاز به عمل مجدد به 1% درصد می رسد ولی اگر UCVA هدف قرار داده شده 20/40 باشد این درصد در همین بازه زمانی به 05% درصد می رسد.