جراحی چشم با روش اپی لیزیک (Epi-LASIK)
جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK)یکی از روش های نوین بهبود بینایی و مشکلات چشم افراد است. این جراحی مخصوص کسانی است می خواهند از شر عینک و لنز خلاص شوند و دارای مشاغل یا سرگرمی هایی هستند که امکان برخورد ضربه به چشم آنها از بقیه بیشتر است. در ادامه این مقاله راجع مطالب بیشتری در ارتباط با این جراحی لیزری صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.
جراحی چشم با روش اپی لیزیک
جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) یک نوع جراحی ترمیم و تصحیح قرنیه چشم به شمار می رود، در این نوع جراحی استفاده شده از لیزر، مانند بقیه انواع این مدل جراحی ها، انواع مشکلات و بدشکلی های قرنیه که باعث بیماریهای دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم و ... می شود، درمان می شوند.
شما برای اینکه تصویری واضح از یک جسم را ببینید باید چشم تان توانایی متمرکز کردن پرتوهای نور بازتاب شده از سطح آن جسم را بر روی شبکیه چشم تان داشته باشد این متمرکز کردن پرتوهای بازتابی، کار لایه شفاف و محدب و بیرون زده چشم به نام قرنیه است. وقتی که قرنیه دچار مشکل می شود و شکلش تغییر می کند دیگر توانایی متمرکز کردن پرتوهای نور به طور دقیق را روی شبکیه ندارد در نتیجه بیمار تصویر واضحی از اجسام دور و بر خود نمی بیند.
در جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) یا بقیه روش های جراحی چشم با لیزر این توانایی به جراح داده می شود که با استفاده از یک لیزر برشی خاص بتواند بدشکلی های قرنیه را ترمیم کند و این توانایی را به قرنیه بدهد تا پرتوهای نور را به صورت منظم و دقیق به روی شبکیه بفرستند.
مکانیسم عمل جراحی اپی لیزیک (epi-LASIK) چگونه است؟
قرنیه چشم دارای چند لایه سلول های اپیتلیال در بیرونی ترین قسمت خود روی سلول های استروما است. در جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) با استفاده از یک وسیله به نام suction ring که بر روی چشم قرار می گیرد و دارای یک تیغه پلاستیکی جدا کننده سلول های اپیتلیوم است خارجی ترین قسمت قرنیه که سلول های اپیتلیال نامیده شد برداشته می شود . بعد از برداشته شدن سلول های اپیتلیال حال بیرونی ترین لایه چشم که با هوا تماس دارد لایه استرومای قرنیه است. در این زمان با استفاده از تابش لیزر به استروما بدشکلی های قرنیه تصحیح می شود و عمل به پایان می رسد.
بعد از عمل چه اتفاقی می افتد؟
چون در حین عمل همانطور که توضیح داده شد لایه اپیتلیال برداشته می شود، جراح با قرار دادن یک لنز تماسی بر روی چشم به روند ترمیم لایه اپیتلیال کمک می کند. در واقع این لنز قرار داده شده مثل یک پانسمان عمل می کند و بهبودی را تسریع می بخشد. این لنز سه یا چهار روز بعد از عمل در زمان اولین مراجعه به دکتر جراح برداشته می شود.
فرق روش جراحی اپی لیزیک (epi-LASIK) با روش های LASIK و LASEK در چه چیزیست؟
فرق epi-LASIK با LASIK : جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) بیشتر برای کسانی تجویز می شود که دارای قرنیه نازک تری نسبت به بقیه هستند و دارای بافت کافی برای برداشتن یک فلپ از قرنیه خود نیستند. ولی روش LASIK برای کسانی که مشکلی برای برداشتن یک فلپ از قرنیه خود ندارند مناسب است و بقیه هردو عمل تقریبا مانند یکدیگر است و تفاوتی با یکدیگر ندارند.
تفاوت های دیگر این دو روش را می توان در زمان بهبودی، زمان مورد نیاز انتظار برای رانندگی، روش بهبودی و... جستجو کرد.
فرق epi-LASIK با LASEK : در روش درمانی LASEK پس از انجام عمل قرنیه با محلول الکل تماس پیدا می کند و این محلول الکل باعث شل شدن سلول های اپیتلیوم و استرومای زیرین آن می شود ولی در جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) از این محلول استفاده نمی شود زیرا این محلول الکل برای سلول های اپیتلیال سمی است و زمان بهبودی چشم را افزایش می دهد.
زمان و روند درمان و بهبودی جراحی اپی لیزیک (epi-LASIK)چگونه است؟
بعد از جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) بعضی ها دید 20/20 یا 20/40 را بعد از سه یا چهار روز به دست می آورند ولی زمان بهبودی متوسط اکثر انسان ها بعد از این عمل 3 تا 6 ماه طول می کشد.
مثل بقیه عمل های لیزری چشم، توجه و عمل به دستورعمل های داده شده جراح بسیار اهمیت دارد و کیفیت بینایی ای که در آخر به دست می آورید بستگی به نحوه بهبودی قرنیه بعد از عمل دارد. سعی کنید از داروها و قطره های چشمی تجویز شده توسط پزشک خود استفاده کنید و قرار های ملاقات با او را نیز از دست ندهید تا به بهترین نحو ممکن بهبودی چشم خود را به دست آورید.
چه مدت طول می کشد تا بعد از جراحی اپی لیزیک (epi-LASIK) بیمار توانایی رانندگی کردن را به دست آورد؟
بعد از گذشت یک هفته از انجام جراحی چشم با روش اپی لیزیک (epi-LASIK) بیمار می تواند توانایی رانندگی کردن را به دست آورد. این زمان در عمل LASIK به 1 روز بعد از عمل کاهش می یابد.