آیا لیزیک در دراز مدت سبب ایجاد آب مروارید می شود - دکتر اسماعیلی
جراحی لیزیک یا جراحی لیزری عیوب انکساری چشم به منظور بهبود قدرت بینایی روی قرنیه چشم انجام میشود. این جراحی مشکلات بینایی مانند آستیگمات، دور بینی، نزدیک بینی و پیرچشمی را برطرف میسازد. این جراحی سرپایی و بدون نیاز به بخیه میباشد، هزینه مناسبی دارد و به علت اینکه پس از جراحی باعث بهبود دید در بیماران میشود طرفداران زیادی دارد.
مزایای جراحی لیزیک
عمل لیزیک از جمله عمل هایی است که روی قرنیه چشم انجام میشود. هدف از انجام جراحی لیزیک یا جراحی لیزری عیوب انکساری، بهبود قدرت بینایی میباشد و عموما برای افرادی استفاده میشود که چشمشان ضعیف شده باشد. این جراحی جایگزین مناسبی برای عینک است و مشهورترین روش ترمیم عیوب انکساری چشم میباشد. در این جراحی با برداشتن لایه نازکی از قرنیه به نام فلپ جراحی لیزری انجام میگیرد. پس از برداشتن لایه سطحی (فلپ) وی قرنیه عمل لیزر انجام شده و پس از پایان جراحی فلپ دوباره در جای خود قرار داده میشود. حداقل سن برای انجام این جراحی ۱۸ سال میباشد و باید شماره چشم به مدت حداقل یک سال ثابت مانده باشد. قبل از انجام این جراحی حتماً باید تست ها و آزمایش هایی گرفته شود زیرا برخی بیماری ها ممکن است تاثیر منفی در روند جراحی داشته باشند. برای مثال برخی افراد قرنیه نازکی دارند و ممکن است که در طی جراحی مشکلاتی برای آنها ایجاد شود، این افراد توانایی انجام این جراحی را ندارند. پس از انجام جراحی دید به طور کامل تصحیح میشود. دوره نقاهت آن کوتاه بوده و نیاز به بخیه ندارد و در عین حال هزینه جراحی نیز مناسب میباشد. با این جراحی مشکلات بینایی 99 درصد، دور بینی، نزدیک بینی، و آستیگمات قابل درمان است و پس از عمل دیگر نیازی به استفاده از عینک یا لنز نیست. بالغ بر 96 درصد بیماران پس از این جراحی دید مطلوبی خواهند داشت و یک جراحی بدون درد است که استفاده از قطره های بی حسی باعث میشود بیمار در طول جراحی دردی را احساس نکند.
برخی عوارض نادر پس از جراحی لیزیک
جراحی لیزیک در کنار مزایایی که دارد ممکن است معایبی نیز داشته باشد. این جراحی ظرافت عمل خاصی لازم دارد و وقتی که پزشک تجربه کافی نداشته باشد امکان صدمه های جدی به چشم وجود دارد. در بیشتر موارد این عمل دارای نتیجه خوبی بوده و فرد دیگر نیازی به استفاده از عینک یا لنز ندارد. این جراحی به صورت سرپایی صورت میگیرد. از عوارض بسیار نادر این جراحی بازگشت احتمالی عیوب چشم، آستیگمات، خشکی چشم، عفونت قرنیه، خستگی چشم، تاری دید و مشکل دید در شب میباشد. در موارد نادری ممکن است پس از جراحی لیزیک کراتوکونوس یا قوز قرنیه رخ دهد که معمولا بدون هیچ خطری درمان خواهد شد. پس از جراحی لیزیک چشم ها خشک میشوند و افرادی که این جراحی را انجام داده اند کاهش تولید اشک را ممکن است داشته باشند که معمولا موقت بوده و با قطره های چشمی و اقدامات درمانی قابل رفع شدن میباشد. خشکی چشم ممکن است تا چند ماه وجود داشته باشد ولی در کل موقتی میباشد. برای جلوگیری از عفونت های احتمالی پس از جراحی، پزشک متخصص ممکن است دارو هایی تجویز کند که باید به طور منظم مصرف شوند.
تاثیر جراحی لیزیک بر ایجاد آب مروارید در چشم
ممکن است برای بسیاری از متقاضیان عمل لیزیک این سوال پیش بیاید که آیا رابطه ای بین عمل لیزیک و آب مروارید وجود دارد؟ و یا پس از عمل لیزیک ممکن است دچار آب مروارید شوند؟ در پاسخ باید گفت که تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه عمل لیزیک باعث ایجاد آب مروارید شده باشد وجود نداشته است و به طور کلی جراحی لیزیک و آب مروارید ارتباطی با یکدیگر ندارند. به طور کلی بیمارانی که به کاتاراکت یا گلوکوم مبتلا هستند باید پس از برطرف شدن مشکلات چشمی لیزیک انجام دهند. حتی در صورتی که فرد به بیماری های عفونی چشم مبتلا باشد نیز امکان جراحی لیزیک وجود ندارد.