همه چیز در مورد پیوند قرنیه مصنوعی چشم - دکنر اسماعیلی
پیوند قرنیه مصنوعی چشم نوعی جراحی است که سلول های بنیادی قرنیه از بین رفته اند و پیوند بافت انسانی امکان پذیر نمیباشد و باید از قرنیه مصنوعی استفاده کرد. پیوند قرنیه مصنوعی به صورت تمام ضخامت، لایه ای و پیوند سلول های بنیادی انجام میشود. دکتر اسماعیلی متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه با داشتن تجربیات و مهارت های بالای جراحی بهترین گزینه برای پیوند قرنیه در ایران میباشند.
پیوند قرنیه مصنوعی چشم چیست؟
در برخی افراد در اثر آسیب شدید سلول های بنیادی قرینه از بین رفته و پیوند بافت انسانی به علت احتمال پس زده شدن پیوند و کدر شدن مجدد باید از قرنیه مصنوعی استفاده شود. پیوند قرنیه مصنوعی چشم یا کراتوپروستزیس انواع مختلف دارد. پیوند قرنیه مصنوعی چشم به صورت لایه ای، تمام ضخامت و پیوند سلول های بنیادی انجام میشود. در پیوند قرنیه مصنوعی چشم به صورت لایه ای، قرنیه مصنوعی به صورت لایه ای جایگزین میشود و در نوع تمام ضخامت قرنیه مصنوعی به طور کامل جایگزین قرنیه آسیب دیده میشود. در برخی بیماران سلول های بنیادی قرنیه چشم آسیب دیده اند، در صورتی که یک چشم آسیب دیده باشد و دیگری سالم باشد سلول های بنیادی چشم سالم جایگزین سلول های بنیادی چشم آسیب دیده میشود و در صورتی که هر دو چشم آسیب دیده باشند از سلول های بنیادی بستگان نزدیک جایگزین سلول های آسیب دیده بیمار میشود.
مراقبت های پس از پیوند قرنیه مصنوعی چشم
رژیم غذایی خاصی پس از انجام جراحی پیوند قرنیه مصنوعی چشم وجود ندارد ولی باید در هنگام خوابیدن روی چشمی که عمل شده پرهیز نمود و بهتر است بیمار به پشت بخوابد. از عطسه کردن و مالیدن و دست زدن به چشم ها یا هر حرکتی که باعث فشار وارد کردن به چشم شود باید خودداری شود. باید به دستورات و مراقبت های توصیه شده توسط پزشک توجه کرد و در صورت تجویز دارو یا قطره به طور منظم از آن ها استفاده کرد. بهتر است به مدت چند هفته از خم شدن و حرکاتی که باعث وارد شدن فشار به چشم میشود خودداری کرد. استحمام یا شست و شوی چشم باید با مشورت پزشک صورت بگیرد. هر گونه آرایش چشم و اطراف آن باید تحت نظر و مشورت پزشک معالج باشد. در مواردی که درد چشم شدید باشد و با مسکن کنترل نشود، افزایش تورم و ترشح، ایجاد هاله رنگی در چشم و شروع درد ناگهانی ناحیه ابرو و سردرد مداوم باید سریعا به پزشک مراجعه شود.