بهترین زمان عمل لیزیک چه زمانی است ؟
هر عمل جراحی که برای چشم صورت می گیرد دارای شرایطی است و این پزشک است که تشخیص می دهد، بیمار شرایط انجام کدام عمل جراحی را دارد. عمل لیزیک نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و بیماران باید آزمایش های لازم را انجام دهند تا واجد شرایط استفاده از این عمل قرار گیرند.
بهترین زمان عمل لیزیک
عمل لیزیک نوعی عمل جراحی است که پزشک سعی می کند با برش دادن لایه سطحی قرنیه، بافت های آسیب دیده آن را بتراشد و سپس لایه سطحی آن را در سر جای خود قرار دهد. فردی که از این روش استفاده می کند، باید دارای سن و سال مشخص و شرایط جسمانی مختلفی باشد.
حداقل سن و ثابت ماندن نمره چشم برای انجام عمل لیزیک
یکی از فاکتورهایی که سبب می شود پزشکان دست به انجام این عمل جراحی بزنند، ثابت ماندن نمره چشم در ظرف یک سال قبل می باشد. در این میان عمدتا نمره چشم افراد از سنین بالای 18 سال به بعد ثابت می ماند.
البته قابل ذکر است که زمان ثابت ماندن نمره چشم برای هر فرد ممکن است، تغییر کند. به همین دلیل افرادی که قصد استفاده از این نوع عمل جراحی را دارند، باید هر چند وقت یک بار برای معاینه نمره چشم خود به پزشک مراجعه کنند.
گفتنی است افراد بالای سن 40 سال دارای پیرچشمی هستند و دیگر نمی توانند کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل جراحی باشند. زیرا زمان انجام آن را از دست داده اند.
عدم ابتلا به بیماری های چشمی و بیماری های جسمانی خاص
افرادی که قصد استفاده از این عمل جراحی را دارند باید دقت کنند که دارای هیچ گونه بیماری چشمی دیگری مانند آب مروارید، آب سیاه، عفونت چشمی، خشکی چشم و ... نباشند. این افراد باید ابتدا این مشکلات را درمان کنند و سپس از عمل جراحی لیزیک بهره بگیرند. زیرا ممکن است مشکل دید آنها حادتر شود.
در این میان افرادی که به بیماری هایی همچون دیابت، فشار خون بالا و ضعف سیستم ایمنی بدن دچار هستند، نیز نمی توانند از این عمل جراحی استفاده کنند. زیرا بدن آنها قدرت ترمیم و بهبود این عمل را ندارد و افراد ممکن است نتیجه خوبی از این عمل جراحی نگیرند. این افراد باید از دیگر روش های جراحی مانند لازک، فمتواسمایل و ... استفاده کنند.
تاثیر ضخامت قرنیه برای انجام عمل لیزیک
افرادی که ضخامت لایه سطحی آنها نازک است نیز نمی توانند از این روش درمانی استفاده کنند. زیرا این عمل می تواند برای آنها خطرآفرین باشد و حتی قدرت دید آنها را کمتر کند و سبب خیرگی و تاری دید در آنها شود.
قابل ذکر است که خانم های باردار در دوره شیردهی، نیز باید صبور باشند و اجازه دهند که دوران بارداری و شیردهی آنها به پایان برسد و سپس به انجام این عمل جراحی بپردازند. زیرا در دوران بارداری خانم ها دچار تغییرات هورمونی زیادی می شوند.
گفتنی است ورزشکارانی که ورزش های سنگین و ضربه ای مانند بوکس نیز انجام می دهند، بهتر است از این نوع روش جراحی استفاده نکنند تا بتوانند نتیجه بهتری از عمل جراحی چشم خود دریافت کنند.
کلام آخر
باید به این مورد نیز اشاره ای داشته باشیم که انجام معاینات و آزمایش های لازم و نظر پزشک است که می تواند مشخص کند که یک فرد کاندیدای خوبی برای استفاده از عمل لیزیک است یا خیر.