عمل لیزیک چشم درمان مؤثر برای دوربینی، نزدیکبینی و آستیگمات
عمل جراحی لیزیک چشم یکی از شناخته شده ترین و رایج ترین جراحی های انکساری لیزری چشم است که از آن برای اصلاح مشکلات بینایی استفاده می شود. ما در این مقاله قصد داریم که در مورد این روش درمانی، نحوه ی انجام آن، درمان مشکلات انکساری بینایی به وسیله ی آن و چندین موضوع مرتبط دیگر، صحبت کنیم. با ما تا انتها همراه باشید.
عمل لیزیک چشم چیست؟
عمل لیزیک چشم، یکی از رایج ترین جراحی های لیزری چشم به شمار می رود که برای درمان مشکلات انکساری بینایی افراد بیمار، مثل مشکلات نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم، انجام می شود. این عمل جراحی مانند سایر انواع عمل های جراحی انکساری دیگر، قرنیه چشم (جلویی ترین لایه ی چشم) را به وسیله ی لیزری مخصوص، تغییر شکل می دهد تا نور وارد شده به چشم فرد، به درستی بر روی شبکیه متمرکز شود و دید واضحی از تصاویر تشکیل شود.
عمل لیزیک چشم اساساً عملی بدون درد است و انجام شدن آن بر روی هر دو چشم نیز، به حدود 15 دقیقه زمان نیاز دارد. نتایج این عمل جراحی لیزری، بلافاصله پس از انجام شدن عمل شروع می شوند و بینایی و دید فرد بیمار نیز معمولاً طی گذشت چندین روز، تثبیت و کامل می شود.
عمل لیزیک چگونه انجام می شود؟
برای انجام عمل لیزیک چشم، جراح ابتدا به وسیله ی یک ابزار جراحی مخصوص به نام میکروکراتوم، یک فلپ (لایه ای نازک که از روی سطحی ترین لایه ی قرنیه برداشته می شود) بسیار باریک و سطحی بر روی قرنیه ی شما (در روش های سنتی عمل لیزیک) و یا با لیزر فمتوثانیه (در روش های نوین عمل لیزیک) ایجاد می کند.
سپس، بعد از انجام این کار، جراح، فلپ را که به صورت لولایی بریده شده است به عقب تا می کند تا به لایه ی زیرین قرنیه (به نام استروما) دسترسی پیدا کند و با استفاده از پرتوی فرابنفش تابشی حاصل از لیزر اگزایمر، بافت قرنیه را برای با دقت تر متمرکز شدن نور ورودی به چشم بر روی شبکیه و در نتیجه داشتن یک دید بهتر، تغییر شکل می دهد.
پس از تغییر شکل دادن قرنیه به وسیله ی لیزر اگزایمر، فلپ جدا شده از روی قرنیه ی چشم فرد بیمار، دوباره به سر جای خود باز می گردد و ناحیهای که بر روی آن عمل انجام شده را میپوشاند. فلپ این توانایی را دارد که در طول دوره بهبودی پس از عمل جراحی لیزیک، به سطح قرنیه ی زیرین خود بپیوندد.
عمل لیزیک چگونه به درمان مشکلات نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم چشم افراد بیمار کمک می کند؟
انجام عمل لیزیک چشم برای افراد مبتلا به نزدیک بینی، با هدف صاف تر کردن قرنیه انجام می شود ولی انجام این عمل بر روی چشمان فرد مبتلا به دوربینی، با هدف گرد تر کردن قرنیه انجام می شود. لیزر اگزایمر همچنین توانایی دارد بیماری آستیگماتیسم را با تغییر دادن شکل قرنیه ی ناصاف و نامنظم به شکل طبیعی تر، اصلاح کند.
معاینات قبل از عمل لیزیک
قبل از انجام عمل لیزیک، چشم پزشک معالج یک معاینه ی کامل چشم را بر روی چشمان شما انجام خواهد داد تا مطمئن شود که چشمان شما به اندازه ی کافی برای انجام عمل لیزیک سالم هستند. او مواردی مثل
- شکل و ضخامت قرنیه ی شما
- اندازه ی مردمک
- عیوب انکساری (نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم)
- و همچنین سایر بیماری های چشمی
را ارزیابی خواهد کرد.
بعد از عمل لیزیک، چه باید کرد؟
پس از اتمام عمل لیزیک چشم، جراح، به شما مدتی استراحت کردن را پیشنهاد می کند. شما ممکن است بلافاصله پس از انجام شدن عمل، کمی احساس سوزش یا خارش موقت داشته باشید.
پس از عمل، پزشک ابتدا از شما معاینه ای می کند تا از درست انجام شدن عمل و نبودن خطر، اطمینان حاصل کند. سپس شما می توانید به خانه بروید و منتظر بهبودی چشمانتان، برای رسیدن به دید کامل، باشید.