عمل پی آر کی (Prk) چیست؟
عمل پی آر کی (Prk) یک جراحی انکساری لیزر چشم است که برای اولین بار در سال هزار و نهصد و نود و نه توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفت. امروزه انواع مختلفی از جراحی های لیزر بینایی وجود دارد, لذا برای افرادی که جهت انجام لیزیک کاندید مناسبی نیستند می توان از عمل پی آر کی استفاده کرد.
عمل پی آر کی (Prk)
برای اینکه بتوانیم به صورت واضحی به بیان پاسخ سوال عمل پی آر کی (Prk) پی ببریم لازم است ابتدا به معرفی آن بپردازیم. عمل جراحی پی آر کی یک عمل جراحی انکساری چشم است که باعث تغییر خطاهای دید ناشی از شکست نور شده و آنها را اصلاح می کند. وظیفه ی شکست نور و همگرا کردن پرتو ها برای عبور از عدسی و رسیدن به شبکیه , بر عهده ی قرنیه است, هرگاه قرنیه نتواند این کار را به درستی انجام دهد پراکندگی پرتوها از مرکز شکست و در اصطلاح خطای انکساری ایجاد می شود.
چرا عمل پی آر کی (Prk) مفید است؟
در این پروسه به ترمیم و تغییر خطوط قرنیه می پردازیم و این جراحی یکی از درمان های بسیار موثر برای اختلال نزدیک بینی یا دوربینی یا آستیگماتیسم به شمار می رود.
مزایای انجام عمل پی آر کی (Prk)
ابتدا اپیتلیوم در 8-9 میلی متری، مرکزی قزنیه برداشته می شود. تا امکان دسترسی استرومای به قرنیه فراهم شود. از آنجایی که هیچ گونه فلپی در قرنیه ایجاد نشده, انجام این جراحی برای افرادی که دارای بافت نازکی در قرنیه هستند توصیه می شود. همچنین عمل پی آر کی برای افرادی که دارای خشکی چشم می باشند انتخاب مناسبی است زیرا فلپی که در روش جراحی لیزیک ایجاد می شود می تواند منجر به بروز علائم شدیدتر خشکی چشم شود. همچنین در افرادی که در معرض آسیب های بیشتر چشم هستند مثل ورزش یا مشاغل خاصی که احتمال ضربه خوردن ناگهانی چشم وجود دارد, بهتر است از این روش برای بهبود دید خود استفاده کنند زیرا ضربات وارد شده می توانند باعث خروج فلپ از محل خود شود.
موارد منع عمل پی آر کی (Prk)
این روش برای افرادی که دارای دوربینی یا نزدیک بینی در حال پیشرفت هستند به هیچ وجه مناسب نیست. همچنین اگر شماره ی لنز شما ثابت نشده است نمی توانید از این جراحی استفاده کنید. در صورتی که شماره ی لنز شما یک سال پیش از انجام جراحی ثابت نشده باشد, پس از انجام عمل, بینایی شما به شدت کاهش پیدا میکند. این عمل تاثیری در پیشگیری از پیری چشم ندارد .
روش انجام عمل پی آر کی (Prk)
1-در ابتدا قطره های بی حسی موضعی درون چشم شما چکانده می شوند.
2-سپس لایه ی بالایی قرنیه( اپیتلیوم) توسط محلول الکل یا دستگاه خاص برداشته می شود.
3-سپس از شما درخواست می شود روی یک نور هدف تمرکز کنید و جراح در این حین با استفاده از دستگاه لیزر مخصوص به تغییر شکل قرنیه می پردازد.
4-کل عمل جراحی برای هر چشم چیزی حدود پنج دقیقه است. در پایان یک لنز نرم به عنوان پانسمان روی قرنیه قرار داده می شود و عمل شما به اتمام می رسد.
5- طی یک هفته اپیتلیوم برداشته شده ترمیم می شود ولی احتمال تاری دید تا دو هفته بعد وجود دارد.