مقالات چشم پزشکی، لیزیک، آب مروارید و قرنیه

تغییرات چشمی در بیماری دیابت ( بیماری قند )

تغییرات چشمی در بیماری دیابت ( بیماری قند )

شما باید در صورت ابتلا شدن به بیماری دیابت به طور مرتب و منظم به چشم پزشک مراجعه کنید. قند خون بالای ناشی از این بیماری می تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی مانند تاری دید، آب مروارید، گلوکوم، رتینوپاتی و... شود. ما در این مقاله راجع به علل، چگونگی آسیب و شایع ترین تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند) صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند)، همانطور که از عنوانش مشخص است، به گروهی از مشکلات و شرایط مربوط به بینایی گفته می شود که در بیماران مبتلا به بیماری دیابت به وجود می آید. این شرایط بینایی شامل رتینوپاتی دیابتی، ادم ماکولای دیابتی، آب مروارید و بیماری گلوکوم است.

افرادی که با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می کنند، با گذشتن زمان، دیابت می تواند به چشم هایشان آسیب هایی وارد کند؛ که این آسیب ها می توانند، منجر به ضعیف شدن قدرت بینایی و یا حتی کوری فرد شوند. اما شما می توانید با مراقبت کردن از بیماری دیابت خود، اقداماتی را برای پیشگیری و جلوگیری از به وجود آمدن تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند) انجام دهید.

از بهترین اقداماتی که می توان برای مدیریت بیماری دیابت و حفظ سلامت چشمان خود انجام داد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قند خون، فشار خون و کلسترول خون خود را به طور منظم کنترل کنید
  • اگر سیگار می کشید، به ترک کردن آن اقدام کنید
  • حداقل سالی یک بار معاینه چشم dilated را انجام دهید

در اکثر مواقع، هیچ نشانه ی هشدار دهنده ای از وجود بیماری های دیابتی چشم و یا از دست رفتن قدرت بینایی در هنگام ایجاد آسیب های ناشی از آن وجود ندارد. یک معاینه کامل چشم dilated، به چشم پزشک شما کمک می کند که مشکلات چشم و بینایی شما را در زمان کوتاهی شناسایی کند تا بتوان آنها را به بهترین نحو ممکن درمان کند.

 

چگونه بیماری دیابت می تواند به چشم ها آسیب وارد کند؟

هنگامی که قند خون بدن شما از میزان نرمال و طبیعی مورد نیاز بالاتر برود (که در اثر این قند خون بالا فشار خون نیز بالا می رود)، اتفاق افتادن تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند)، قابل پیش بینی می شود.

به احتمال زیاد در کوتاه مدت، اتفاق خاصی برای بینایی شما در اثر فشار خون بالای ناشی از بیماری دیابت نمی افتد ولی بعضی اوقات، افراد هنگام تغییر دادن برنامه های مراقبتی و یا داروهای خود برای چند روز تا چند هفته تاری دید را تجربه می کنند. این تاری دید به دلیل این است که مقدار گلوکز بالا در بدن می تواند سطح مایعات بدن را تغییر دهد و یا باعث ایجاد شدن تورم در بافت هایی از چشم شما شود که به امر تمرکز کردن شما کمک می کنند. این نوع تاری دید در افراد مبتلا به دیابت موقتی است و هنگامی که سطح گلوکز خون شما به حالت طبیعی خود بازگردد، از بین خواهد رفت.

شایع ترین بیماری ها و تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند)

بیشتر بیماری ها و تغییرات چشمی در بیماری دیابت (بیماری قند)، با مشکلات عروقی شروع می شوند. چهار بیماری چشمی شایع مرتبط با دیابتی که می توانند بینایی شما را تهدید کنند عبارتند از:

 

  1. رتینوپاتی دیابتی

شبکیه، که پوششی داخلی در پشت چشم است پرتو های نور را دریافت می کند و آن ها را به سیگنال های عصبی ای تبدیل می کند که مغز شما می تواند این سیگنال ها را رمزگشایی کند تا شما بتوانید جهان اطراف خود را ببینید. عروق خونی آسیب دیده می توانند به شبکیه چشم آسیب برسانند و باعث بیماری ای به نام رتینوپاتی دیابتی شوند.

 

  1. ادم ماکولای دیابتی

قسمتی از شبکیه ی چشم شما که برای خواندن مطالب، رانندگی کردن و دیدن صورت افراد به آن نیاز دارید، ماکولا نامیده می شود. بیماری دیابت می تواند منجر به متورم شدن ماکولا شود که به آن ادم ماکولای دیابتی گفته می شود.

 

  1. گلوکوم

گلوکوم به گروهی از بیماری های چشمی گفته می شود که می توانند به عصب بینایی شما آسیب برسانند. دیابت می تواند شانس ابتلا به گلوکوم را دو برابر کند؛ که در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به از دست دادن بینایی و کوری فرد بیمار شود.

  1. آب مروارید

لنزهای داخل چشم، ساختارهای شفافی هستند که به ارائه ی دید واضح به ما کمک می کنند. لنز چشمان افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر در معرض کدر شدن قرار می گیرد که به این وضعیت کدر شدن چشم ها آب مروارید گفته می شود.

 

آخرین مطالب سایت

دکتر محمد کریم اسماعیلی

اخذ مدرک دکترا در سال 1370 از دانشگاه تهران - اخذ مدرک تخصص چشم پزشکی در سال 1377 از دانشگاه علوم پزشکی ایران - اخذ مدرک فوق تخصص قرنیه در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی ایران - دوره تکمیلی جراحی لیزیک و آب مروارید در بیمارستان مورفیلد لندن در کشور انگلستان - دوره فوق تخصصی پیوند قرنیه در شهر لندن - عضو آکادمی چشم پزشکان امریکا و اروپا - یکی از بهترین متخصصین جراحی آب مروارید و عمل لیزیک از سال 1382 - جزو مشهورترین متخصصین عمل پیوند قرنیه در ایران.   اطلاعات بیشتر

زمان‌های پذیرش

شنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
دوشنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
چهارشنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، 200متر بالاتر از میدان ونک، خیابان والی نژاد پلاک 32
تلفن پذیرش: 88782529 - 88665415

اخذ نوبت ویزیت در مطب

 جهت اخذ مشاوره در خصوص جراحی لیزیک - لازک - آب مروارید - پیوند قرنیه - لنز داخل چشمی - جراحی عیوب انکساری - کراس لینک و سایر بیماری های چشم می توانید بصورت تلفنی و یا آنلاین پذیرش بگیرید.

جهت اخذ پذیرش می توانید با شماره تلفن 88640275 الی 6 (کد تهران 021) تماس بگیرید و یا فرم رزرو اینترنتی را تکمیل نمایید.

Copyright © 2020 All Rights Reserved for Dr. Esmaeili - Designer: Mehdi Edalat